Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ap-politikere raser etter Bøhlers valg

Flere politikere i Arbeiderpartiet er skuffet over at Jan Bøhler går over til Senterpartiet.

Neste år er det stortingsvalg. Jan Bøhler har sagt ja til å stille på lista til Senterpartiet (Sp) i Oslo. Bøhler er kjent som politiker fra Arbeiderpartiet (Ap).

«For en jævla selvopptatt sviker.»

Det skriver Andreas Halse på Twitter. Han sitter i Oslo bystyre for Arbeiderpartiet. Senere slettet han den tweeten og skrev at han angret på ordvalget.

«En av de sjukeste mytene Jan har spredd er at han har blitt pressa ut av Ap. I tre år har han ikke møtt på ett møte i Oslobenken vår. Han tar aldri telefonen når Oslo-partiet ringer og møter aldri på fellesmøter. Han har fullstendig svikta prosjektet Oslo Ap for seg selv», skriver Halse videre.

Den «største svikeren jeg har opplevd i politikken gjennom mer enn femti års medlemskap i Arbeiderpartiet», istemmer Steinar Saghaug på Facebook. Han er tidligere samferdselsbyråd for Arbeiderpartiet i Oslo.

Han beskylder Bøhler for å ha ført alle som har stilt opp for ham, bak lyset.

Bøhler er i dag stortings-representant for Ap. Han har tidligere vært leder for Oslo Arbeiderparti.

Partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet synes det er synd at Jan Bøhler melder overgang til Senterpartiet.

– Vi har visst en stund at Jan ikke tar gjenvalg for Oslo Arbeiderparti. Men det er synd at han melder seg ut av partiet når det fortsatt er ett år igjen av stortings-perioden, skriver Støre i en SMS til NTB.

Leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti skriver følgende i en SMS til NTB:

«Jeg er svært skuffet over at Jan Bøhler velger å bytte parti. Han har hatt de fleste verv det er mulig å ha i Arbeiderpartiet. Han har representert oss på Stortinget i 16 år.»

Bjørg Sandkjær er leder i Oslo Senterparti. Hun håper på en plass på Stortinget, nå når Jan Bøhler på topp.

– Jeg syns det er kjempegøy at vi kan utvide laget vårt i Oslo Senterparti. Det er flott å få med en så erfaren politiker som Jan Bøhler. Han brenner for akkurat de samme sakene som Oslo Senterparti har jobbet for lenge. For Ullevål sykehus, for nærpoliti, for mer lokal-demokrati, og for ungdom som ramler ut av skoler. Det sier Sandkjær til NTB.

Senterpartiet har ikke klart å vinne noe stortings-mandat i Oslo siden perioden 1993–1997. Det tror Sandkjær kan endre seg nå.

– Med dette laget tror jeg vi kan klare det, sier Sandkjær.