Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Åpner for pendlere fra Sverige og Finland

Fra mandag vil dag-pendlere fra Sverige og Finland kunne komme på jobb i Norge igjen.

I slutten av januar strammet Norge inn reglene for innreise. Mange som jobber ved grensene, bor i Sverige eller Finland. Vanligvis pendler de daglig til jobben sin i Norge. Men siden reglene ble strammet inn, har de ikke fått gå på jobb. Bare helse-personell har fått slippe inn.

Fra mandag blir det en løsning for de rundt 3.000 pendlerne det gjelder. De skal få dra til jobben sin i Norge. Men det vil bli under en streng ordning med testing. Det skriver regjeringen på sine nettsider.

Ordningen vil bli strengere enn den var før grensene ble stengt. Dag-pendlere fra Sverige og Finland må ved innreise vise fram en negativ korona-test. Den må være tatt i løpet av de siste sju døgnene. Testen må være tatt i Norge, Sverige eller Finland. Den må være tatt før de passerer grensen.

– Smitten i Norge og i Europa gjør at vi ikke kan åpne for mye av gangen. Men det er bra at vi nå har funnet en løsning for denne lille gruppen dag-pendlere. De har vært i en svært vanskelig situasjon. Det sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland.

Emneord

norge