Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Arfan Bhatti arrestert

Islamisten Arfan Bhatti har blitt arrestert av politiet på Gardermoen. Bhatti ble arrestert for familievold.

Arfan Bhatti kom med fly fra Pakistan onsdag ettermiddag. Bhatti ble arrestert av politiet da han landet på Gardermoen. Han ble arrestert for familievold. Det er en gammel sak han er siktet i.

– Politiet sto og ventet på ham i flydøren. Det sier advokat John Christian Elden til nyhetsbyrået NTB. Elden er advokat for Bhatti.

Arfan Bhatti har blitt avhørt av politiet torsdag formiddag. Klokka 15 blir det bestemt om han skal varetekts-fengsles. Elden sier at politiet er redd for at Bhatti skal reise fra Norge.

Elden sier Bhatti ble arrestert på grunn av en sak fra 2013. Det ble da bestemt at Bhatti skulle arresteres. Bhatti møtte ikke til avhør i en sak om vold og trusler, blant annet familievold. Bhatti var i Pakistan på den tiden.

Bhatti reiste til Pakistan i slutten av 2012. Familien meldte ham savnet i januar 2013. Høsten etter ble han arrestert og fengslet i Pakistan. Han ble satt fri i august i fjor. I september oppfordret han til hellig krig på nettsiden Facebook.

Bhatti har advart Norge mot å delta i aksjoner mot terrorgruppen Den islamske staten. De advarslene har han skrevet på Facebook.

Etter han slapp ut av pakistansk fengsel har han hatt lyst til å bli i Pakistan. Bhatti håpet han ikke skulle bli utlevert til Norge. Det sier Elden. Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) har vært redde for at den kjente islamisten skal komme tilbake hit.

Bhatti har sagt at han aldri kommer til å bo i Norge igjen.

– Jeg vil nok ta en tur eller to til Norge, men jeg kommer aldri til å bosette meg i landet. Det er fordi islam ikke tillatr muslimer å bosette seg i de vantroendes land. Det sa Bhatti til avisa VG i 2013.

Forfatter Lars Akerhaug tror Bhattis retur til Norge kan gi mer aktivitet i det radikale islamistiske miljøet i Norge. Akerhaug sier Bhatti blir sett på som en helt i ekstreme muslimske miljøer i Norge.

Yousef Assidiq har vært en av de ekstreme muslimene, og venn av Arfan Bhatti. Assidiq sier han er blitt drapstruet av Arfan Bhatti flere ganger. Det var etter at Assidiq brøt ut av miljøet.

– Det er at han skal ta livet mitt da. Og at han skal vise meg, og at hvis jeg sier noe mer nå, så blir det det siste jeg sier. Det har vært en god del. Jeg skjønner litt hvilken vei han ønsker å ta dette her. Det sier Assidiq til kanalen TV 2.

Assidiq sier han blir redd hvis han ser Bhatti på gata i Oslo.

Bhatti er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn. Han er tidligere dømt flere ganger. Bhatti er dømt for trusler, utpressing og vold. I 2008 ble han funnet skyldig i å ha vært med på å skyte mot synagogen i Oslo i 2006.

LES OGSÅ: Vil ikke bo i Norge lenger

LES OGSÅ: Arfan Bhatti er pågrepet i Pakistan