Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ari Behn er død

Ari Behn er død. Han døde 1. juledag.

Ari Behn er død, melder familien.

Behn ble 47 år. Han tok sitt eget liv.

– Det er med stor sorg i hjertet at vi må fortelle at han i dag tok sitt eget liv. Vi ber om respekt for vårt privatliv i tiden som kommer, sier Ari Behns familie. De sier dette via pressekontakt Geir Håkonsund til nyhetsbyrået NTB.

Behn døde 1. juledag.

Ari Behn var tidligere gift med prinsesse Märtha Louise. Paret giftet seg i Nidarosdomen i 2002. De ble skilt i 2017.

Behn og prinsessen har tre døtre sammen. Det er Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah. Barna har bodd hos begge foreldrene siden skilsmissen.

Kongen og dronningen har skrevet om dødsfallet på sine nettsider. De er i sorg.

– Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år. Vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi ble kjent med ham. Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa. Vi har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken. De har nå mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden.

Også kronprins kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har skrevet om Ari Behn. De sier at han var en god venn, et kjært familiemedlem og en fantastisk onkel. Og at de delte mange av livets små og store øyeblikk med ham.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hans bortgang. Vi var alle veldig glad i Ari. Tankene våre går spesielt til Maud, Leah, Emma, Prinsesse Märtha Louise og Aris nærmeste familie, skriver de på nettsidene.

Også statsminister Erna Solberg sier hun har dyp medfølelse med familien og de som er igjen.

– Mine tanker går til alle som var glad i ham», skriver Solberg i en melding til NTB.

Ari Behn var eldste sønn av Olav Bjørshol og Marianne Solberg Behn. Han var født i Århus i Danmark i 1972. Foreldrene kalte ham Ari Mikael Bjørshol. Foreldrenes skilte seg. Da byttet han til mormorens etternavn Behn.

Ari bodde noen år i Danmark da han var barn. Så bodde han i England og Nord-Norge før familien endte i Moss i Østfold.

Behn var kjent som kunstner. I 1999 skrev han en samling med noveller med tittelen «Trist som faen». Den fikk han svært gode kritikker for. I 2011 skrev han oppfølgeren «Talent for lykke». Behn har også laget dokumentarer for TV. Han har skrevet for aviser som Dagbladet og Aftenposten, og flere tidsskrifter.

I 2011 debuterte han også som dramatiker. Stykket «Treningstimen» ble satt opp på Rogaland Teater.

I fjor skrev Behn boka «Inferno». Den handler om en mann som går til grunne. Det skjer etter å ha blitt forlatt.

De siste årene hadde Behn stor suksess med å male bilder.