Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Aspaker blir fylkesmann

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker blir fylkesmann i Troms.

Elisabeth Aspaker fra partiet Høyre (H) blir fylkesmann i Troms. Hun er nå fiskeriminister. Det skriver avisa Nettavisen. Like før klokka 12 bekrefter statsministerens kontor at Aspaker blir fylkesmann i Troms.

Ifølge Nettavisen blir hun utnevnt i statsråd i dag.

– Dette kjenner vi ikke til. Det sier Halvard Wensel til nyhetsbyrået NTB. Han er kommunikasjons-rådgiver i Nærings- og Fiskeridepartementet.

Svein Ludvigsen er fylkesmann i Troms nå. Han går av med pensjon til sommeren. Han vil ikke si noe om hvem som skal ta over jobben hans.

– Jeg kan ikke bekrefte noe, ikke før det har vært i statsråd i dag. Jeg har ingen kommentar, sier Ludvigsen.

Frode Jacobsen er nestleder i Kommunal- og regionaldepartementets pressesenter. Til NTB vil han verken kommentere om Aspaker blir ny fylkesmann i Troms eller om utnevnelsen skjer i statsråd i dag.

Det var sju søkere til jobben. Aspaker var blant de som søkte.

– Jeg ser at dette kan skape spekulasjoner rundt min posisjon som statsråd. La meg derfor slå fast at jeg fortsetter som fiskeriminister, uansett hva som blir utfallet av søkeprosessen. Det sa Aspaker til Nettavisen 11. april i år.

Hun sa også at hun ikke kan jobbe som fylkesmann i Troms så lenge hun også er representant på Stortinget. Det betyr at hun ikke kan begynne i jobben før i 2017.

Aspaker er 51 år. Hun er født i Harstad i Troms. Hun ble valgt inn som vararepresentant på Stortinget for Høyre allerede i 1989.

Hun har vært fast representant fra Troms siden 2005. Hun er utdannet lærer og har også lederutdanning fra Høgskolen i Harstad.

Svein Ludvigsen ble utnevnt til fylkesmann i 2001, men begynte først i januar 2006. Det var etter å ha vært fiskeri- og kystminister fra 2001 til 2005.