Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Asylsøkere kan måtte bo i brakker

Det kommer mange flere asylsøkere til Norge enn myndighetene trodde. Asylsøkerne kan måtte bo i brakker.

Utlendingsdirektoratet (UDI) jobber med kriseløsninger. Det kommer mange flere asylsøkere til Norge enn de hadde trodd. Det er ikke plass nok til dem i asylmottakene. Nå kan de måtte bo i brakkerigger, skriver avisa Aftenposten.

Ikke på fem år har det kommet så mange asylsøkere til Norge. Samtidig har regjeringen kuttet i penger som er til bosteder for asylsøkerne. Det gjør at UDI legger ned flere tusen mottaksplasser. De erstatter heller ikke folk som slutter eller er borte.

UDI skrev et brev til Justisdepartementet i juni. Der står det at det kan bli aktuelt å ta i bruk «midlertidige mobile boløsninger» for asylsøkerne.

I 2009 kom det også veldig mange asylsøkere til Norge. Disse måtte bo i brakkerigger. I disse brakkene var det plass til seks personer i hver. Dette kan også bli løsningen i år.

– Dette er fortsatt aktuelt. Det gjelder dersom vi ikke klarer å få folk inn i vanlige mottak, sier Birgitte Lange til avisa. Hun er assisterende direktør i UDI.

Klar Tale har tidligere skrevet om hvor mange som kommer. Du kan lese mer her:Strømmen av asylsøkere øker

Hun sier at det vil være snakk om maks noen uker. Alle som jobber med asylsaker, er enige om at dette er greit i korte perioder, ifølge Lange.

Det er uklart hvorfor det kommer så mange asylsøkere til Norge nå. Men mange av søkerne kommer fra Eritrea og Syria.