Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Avhører mann med kosebamse

En mann med kosebamse i bilen avhøres i Sandefjord. Kripos holder tirsdag møte om alle forsøkene på å kidnappe barn.

Politiet har lett gjennom huset til en mann i 50-årene i Sandefjord. Han ble pågrepet mandag. Mannen er mistenkt for å ha forsøkt å lokke til seg tre smågutter. Han skal ha kjørt rundt med en stor bamse i bilen.

Flere steder på Østlandet har barn og unge blitt forsøkt lokket eller kidnappet de siste to ukene. Nå kaller Kripos inn til møte om alle disse forsøkene.

Mannen i Sandefjord skal ha kjørt rundt i en mørk bil. I passasjer-setet foran skal han ha hatt en stor bamse. Så skal han ha ropt til tre gutter som var ute og spilte fotball i høstferien.
– Kom, kom, kom, skal han ha ropt. Det sier krimsjef Lars Reiersen ved Sandefjord politi-stasjon.
Etter at avisene skrev om saken, meldte en mann seg for politiet.
– Han har forklart at han eier en slik bil som er beskrevet av flere. Han sa at han har kjørt rundt med kosebamsen i den, sier operasjonsleder Åge Haakonsen i Vestfold politi-distrikt til avisa Tønsbergs Blad.

Lise Dalhaug jobber også i politiet. Hun sier at mannen i avhør har nektet for at han har noe som helst med saken å gjøre. Han nekter for at han har tatt kontakt med barn.
Mannen er siktet for å ha oppført seg skremmende og plagsomt.
I forrige uke skal en mann med tape i ansiktet ha forsøkt å lokke til seg barn. Det skal ha skjedd minst tre ganger i Larvik i Vestfold. Det skriver Tønsbergs Blad.
Kripos vil tirsdag holde et møte med politiet i flere områder. Der skal de snakke om hva de skal gjøre videre. Det er ikke klart om Kripos skal sette inn ekstra folk på saken.
I løpet av de to siste ukene har det skjedd lignende ting i Drammen, Bærum, Fet, Eidsvoll og Nord-Odal.
Søndag skal en 15 år gammel jente ha blitt forsøkt dratt inn i en hvit varebil. Det skal ha skjedd i Nord-Odal i Hedmark. Hun klarte å komme seg unna ved å vrenge av seg jakka og sekken. Så løp hun. Politiet ønsker kontakt med førere av hvite varebiler og hvite kassebiler.