Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bare 35 søkte om asyl i april

I april var de fleste grenser i Europa stengt eller strengt kontrollert. Kun 35 personer søkte om asyl i Norge. Tre av dem meldte seg på grensen.

16. mars ble den norske grensen stengt for utlendinger uten oppholds-tillatelse i Norge. Samtidig ble det innført grensekontroll.

Men selv om Norge har stengt grensene for utlendinger, får de som søker asyl komme inn i landet. Til sammen er det kommet 537 asylsøkere til Norge de fire første månedene i år.

Det viser tall fra UDI (Utlendingsdirektoratet).

En av tre søkere er fra Syria. Der herjer borgerkrigen.

Politiets utlendingsenhet (PU) tror de fleste asylsøkerne i april, allerede har vært en periode i Norge. Bare tre personer meldte seg som asylsøkere på grensen.

– PU har registrert søknad om beskyttelse fra 35 utlendinger. Tre av dem meldte seg som asylsøkere da de ble kontrollert på grensen. Det sier seksjonsleder Are Magnus Olsen, ved seksjon for ID-ankomst i PU til NTB.

Det finnes enda en grunn til at det blir registrert asylsøkere i Norge selv om grensen er stengt. Det sier Dag Bærvahr fra UDIs asylavdeling.

– Barn født i Norge av asylsøkere blir også registrert som nyankomne, sier han.

Fra januar til og med april i år har rundt 400 asylsøkere fått beskyttelse i Norge. Godt over halvparten i denne gruppen er fra Syria og Tyrkia.