Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Barn syke av E. coli

Tre barn er blitt alvorlig syke av bakterien E.coli. De ligger på sykehus.

Folkehelse-instituttet har blitt varslet av sykehusene. De tre barna er alle under ti år.
– Pasientene har blitt syke i løpet av de siste to ukene. Folkehelseinstituttet undersøker nå årsaken. Vi samarbeider med Mattilsynet og kommune-helsetjenesten, sier overlege Karin Rønning ved Folkehelse-instituttet til nyhetsbyrået NTB.

E.coli er en bakterie som finnes i tarmene i alle mennesker og dyr. Men noen varianter av bakterien kan gjøre folk veldig syke. Bakterien kan være i mat. Den kan også smitte fra menneske til menneske. Instituttet tar prøver av barna og av matvarer hjemme hos familiene. Ett av barna er fem år gammet og gikk i barnehage i Bærum. Derfor har barnehagen stanset serveringen av mat i 14 dager, skriver avisa Asker og Bærums Budstikke.

LES MER HER: 18 barn smittet av E.coli

– Foreløpig vet vi ikke om det er noen sammenheng mellom de tre sakene vi har blitt varslet om. Det kan også være tilfeldig at de har blitt syke samtidig, sier Rønning.

Bakterien E-coli kan gi nyresvikt og forandringer i blodet. Syke kan trenge overføring av blod, ekstra væske og rensing av blodet. Sykdommen starter ofte med blodig diaré. Personen kan også bli slapp, få feber og bli irritabel. Særlig barn og eldre kan bli alvorlig syke.

LES MER HER: Seks syke av E.coli