Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bedrifter får permittere folk i ett år

Torsdag kom statsminister Erna Solberg med nye regler for permittering. Nå kan bedrifter permittere ansatte i inntil ett år.

Reglene for permittering endres. Det sa statsminister Erna Solberg torsdag. Nå kan bedrifter permittere ansatt i inntil ett år.

Normalt kan bedrifter permittere folk i 26 uker. Men mange fikk mindre å gjøre som følge av korona-viruset. I vår ble perioden utvidet til 30 uker. Nå utvides den enda mer.

– Vi ser at en slik endring er nødvendig. Det er i den økonomiske situasjonen vi fortsatt ser for oss fremover, i alle fall et halvt år og kanskje videre, sier Solberg til avisa VG.

Ordningen gjelder fra 1. november og til 30. juni 2021. Det skriver regjeringen i en pressemelding.

– Antallet permitterte har falt kraftig. Likevel er det flere bransjer som reiseliv og eksportrettet industri som møter stor usikkerhet utover høsten, sier Torbjørn Røe Isaksen. Han er arbeids- og sosialminister.

Arbeidsgiver kan permittere folk dersom de ikke har arbeid til dem i en periode. Arbeidsgiver betaler lønnen de første dagene av permitteringen. Så kan arbeidstakeren søke om dagpenger.