Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bekymret for faren for skogbrann

Det varme været har igjen gjort at det er fare for skogbrann. Brannvesenet er bekymret.

Tørken på Sørlandet skal vare ut hele juli. Dermed er faren for skogbrann stor. Brannvesenet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er bekymret.

– Vi har nå den mest krevende situasjonen vi har hatt når det gjelder skogbrann noensinne, sier Hans Kristian Madsen til avisa Fædrelandsvennen. Han er seksjonssjef i DSB.

Etaten har forberedt seg så godt de kan på faren. Det er plassert ut 12 helikoptre rundt i Sør-Norge. De skal hjelpe med slokkingen om det blir brann. Helikoptrene står plassert fra Værnes i Trøndelag til Stavanger i Rogaland og Torp i Vestfold-

– Det er ekstremt i år. Jeg vil si vi har en kritisk situasjon. Derfor har vi mye mer beredskap enn vi pleier, sier Madsen.

Øyvind Erland er brannmester i Kristiansand brannvesen. Der er det bålforbud og forbud mot skogdrift. Det har virket foreløpig. Dermed har det ikke vært noen store uttrykninger ennå.

I helga var det en mindre skogbrann ved Lindås i Bergen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Også andre steder i Norge er det svært tørt. Yr.no viser fare for skogbrann i hele Sør-Norge og flere steder på Vestlandet.

Også i mai var det ekstremt tørt og varmt. Hvorfor var det slik? . Les mer her.