Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ber folk fylle på torsdager

Det blir billigere å kjøre bil om du fyller bensin eller diesel på torsdager.

Prisen på bensin og diesel har mye å si for folk som kjører bil. Men folk bør fylle på torsdag morgen, ikke bare på søndager. Slik kan prisene bli billigere. Det mener både Forbrukerrådet og næringsministeren.

I starten av denne uka ble det satt norsk prisrekord for bensin. Det var etter at de nye avgiftene på drivstoff ble lagt på prisen. Fra og med søndag 1. januar ble avgiftene økt med 34 øre for bensin og 55 for diesel. Flere steder i landet kostet bensinen over 16 kroner literen, mens en liter diesel kostet over 15 kroner.

Næringsminister Monica Mæland vil ha tøffere konkurranse om bensinpris. Derfor vil hun at vi fyller når det er billigst.

– Det er lite konkurranse om prisen på bensin. Og kjedene tjener mye på det. Bilister som bryr seg om prisen kan styrke konkurransen. De må sørge for å fylle når prisene er lavest,sier Mæland. Hun har sendt en e-post til nyhetsbyrået NTB.

Forbrukerrådet har gjort en ny undersøkelse. Den viser at de fleste nordmenn vet at det er billigst å fylle drivstoff søndag kveld. Men få vet at det også er billig torsdag morgen.

Forbrukerrådet mener at folk kan spare minst 2.000 kroner i året på å fylle når det er billigst.