Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ber kirken om å fjerne romfolket

Romfolk i Oslo har bygd leir utenfor Sofienberg kirke i Oslo. Nå ber kommunen om at de drar derfra.

Romfolket må flytte fra leiren utenfor Sofienberg kirke i Oslo. Det sier Stian Berger Røsland. Han er leder for byrådet i Oslo.

Mandag flyttet omtrent 200 romfolk inn på området til Sofienberg kirke, skriver nyhetsbyrået NTB. Her har de laget telt av presenninger. Noen sover i bilene sine.

LES OGSÅ: Romfolk aksjonerer i Oslo

Sofienberg kirke har sagt at det er greit at romfolket bor utenfor kirken. Men de har også sagt tydelig at dette ikke er et sted de kan bo lenge.

Mange av romfolket som kom, flyttet dit som en protest. Romfolket har sagt at de føler seg trakassert av politiet i Oslo. De er blitt jaget fra parker der de pleier å sove.

LES OGSÅ: Vil ha forbud mot tigging

Området der romfolket bor, eies av kirkevergen i Oslo. Men området er likevel offentlig. Derfor har Oslo kommune sendt et brev til Oslo Kirkelige Fellesråd og Oslo Bispedømme. Der ber de om at kirken må be romfolket flytte.

Torsdag holdt kommunen presse-konferanse om saken. Der ba Røsland om en diskusjon. Han synes det er fint at vi kan reise fritt over grensene i Europa. Samtidig sier han at det er et problem når mange kommer hit uten å kunne ta vare på seg selv.

– Problemene deres kan ikke løses i byens parker, sa Røsland.