Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ber om at Manshaus blir sluppet fri

Philip Manshaus er tiltalt drap og terror. Aktor vil at han skal dømmes til 21 års forvaring. Forsvareren vil at han skal slippe fri.

Unni Fries er forsvarer for Philip Manshaus. Hun sier at han må frifinnes, og slippe fri fra fengsel. Hun mener det er tvil om Manshaus var tilregnelig. Hun mener derfor han må slippe fri. 

Les mer: Mener Manshaus fortsatt er tilregnelig

Men aktor i saken er helt uenig. Han vil at Manshaus skal bli dømt til 21 års forvaring. 

– Disse handlingene rokker ved den tryggheten vi skal ha i Norge. Den skal være uavhengig av tro og etnisitet. Det sa Johan Øverberg i Asker og Bærum tingrett. Han er statsadvokat og aktor. Han skal forsøke å få Philip Manshaus dømt for det han gjorde. Øverberg mener Manshaus skal sitte minst 14 år i fengsel.

Øverberg sa det var en plan med drapet på stesøsteren. Det var rasistisk motivert. Øverberg sa også at det var et kynisk angrep på moskeen. Det var et angrep på fredelige folk, og det ble gjort i et gudshus.

Les også: Faren: – Ingen av oss kan skjønne det

Manshaus er tiltalt for å ha drept sin stesøster. Hun het Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, og var 17 år da hun ble drept. Han er også tiltalt for terror-angrepet på Al-Noor islamic Centre i Bærum. Det skjedde 10. august i fjor.