Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ber om råd fra ungdom

Finansminister Sigbjørn Johnsen ber ungdommer fortelle hvordan vi kan ha det bra i Norge. Uten å bruke for mye penger.

Johnsen er opptatt av at de som lever nå skal få dekket behovene sine. Men samtidig skal vi ikke bruke opp alle pengene. De som kommer etter oss skal også ha det bra.
– Også våre barn og barnebarn skal vokse opp i et godt samfunn. Vi må holde orden i økonomien og passe på pengene våre og våre ressurser. Ellers går det ikke, sier Johnsen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Finansministeren har laget en egen konkurranse. Han ber elever ved ungdomsskoler og videregående skoler skrive en blogg. Den skal hete «Ikke dra opp stigen!»
« Tenk deg at du er finansminister. Også de neste generasjonene skal ha det like godt som vi har i dag? Hva skal politikere gjøre for å få det til? Hva ville du gjort for at vi både skal ha det bra i dag. Og spare penger til årene som kommer?» Det står det i teksten til konkurransen.

Blogginnleggene må være på mellom 5.000 og 7.000 tegn. Fristen for å sende inn er 15. april. Det blir premie til vinneren. Alle blogg-innleggene skal legges ut på nettsiden Samarbeidforalle.no.