Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ber om varetekt etter drap

En mann er siktet for å ha drept kjæresten på Kjelsås i Oslo. Politiet ber om at mannen varetekts-fengsles.

Natt til søndag ble en kvinne drept på Kjelsås i Oslo. Hennes kjæreste er siktet for drapet. Mandag er det fengslingsmøte i Oslo tingrett. Da vil politiet be om at mannen blir varetekts-fengslet i fire uker.

I tillegg ber politiet om brev- og besøksforbud i hele perioden. De ber også om at mannen ikke skal få ha kontakt med andre i to uker. Mannen i 20-årene har sagt ja til fengsling.

– Han er siktet for drap. Utover det har det ikke skjedd noe vesentlig siden søndag. Vi trenger fortsatt å avhøre ham. I tillegg vil vi avhøre vitner mandag. Da skal også kroppen til den døde undersøkes, sier Grete Lien Metlid til nyhetsbyrået NTB. Hun er leder for etterretning og etterforskning i Oslo politi-distrikt.

Metlid sier at de ennå ikke har spurt mannen om han mener han har straffskyld.

– Han har begynt på sin forklaring. Det er nødvendig med flere avhør. Vi må ha vite mer om de to. Siktede har bekreftet at de har vært kjærester. Men de har bodd hver for seg.

Metlid sier at det kan se ut som om paret har vært i Norge i ett og et halvt år.

– De har hatt midlertidig opphold i Norge, sier hun.

Mannen og kvinnen er fra samme land utenfor Europa. Politiet jobbet mandag med å få varslet kvinnens familie i utlandet.