Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bergen tok farvel

Fire kister ligger midt i en idrettshall. Mandag tok familie, venner, kamerater og andre farvel med en mor og to døtre i Bergen.

En mor og tre døtre døde etter brannen i Ytrebygda i Bergen. Mandag var det gravferd.

– Jentene var solstråler. De hadde en utstråling og aura som du kunne ta og føle på, sa Terje Tviberg i sin tale til de sørgende. Han er konstituert rektor ved Aurdalslia skole.

Familie, venner, klassekamerater og mange flere er samlet i Bergen.

Jentene Norjin (7år) og Rouhlat (9 år) var elever ved Aurdalslia skole. Storesøsteren Norjan (14 år) gikk på Ytrebygda skole. Sammen med moren Malak Hauro (41 år) begraves de på den muslimske gravplassen i Loddefjord. Faren og to sønner er igjen.

Den kurdiske familien var flyktninger fra krigen i Syria. Tragedien har berørt og engasjert mange. Bergen moské organiserer begravelsen. De har tatt i bruk Haukelandshallen. Slik får de plass til at alle som vil være med. Det var ventet at opp mot 700 ville komme til begravelsen.

– Følelsen av fortvilelse, urettferdighet og maktesløshet har rammet oss alle. Det er ekstra tungt når unge mennesker går bort på denne måten. Dere skal vite at hele byen føler med dere, sa ordfører Marte Mjøs Persen i sin tale.

Foran i idrettshallen står fire hvite kister. De er dekorert med blomster og hvite slør. Det siste skal symbolisere at de tre jentene aldri rakk å stå brud. I stedet er blitt engler. Det er talspersoner for familien som har forklart hva det betyr.

I hallen var det taler og bønn. Så ble de fire kistene kjørt til Loddefjord, hvor de legges i jorden. Etterpå samles de sørgende igjen i Haukelandshallen.

Lørdag morgen i forrige uke startet brannen i et hus. Det var i Ytrebygda like ved Flesland flyplass. Moren og de tre døtrene døde på sykehus. Faren og én av sønnene overlevde boligbrannen. Den andre sønnen var på overnattingsbesøk. Familien er opprinnelig fra Syria og hadde leid huset i nesten tre år.

Bergen moské betaler for begravelsen. Klassekamerater av en av sønnene startet en innsamlingsaksjon. Til nå er det samlet inn 1,1 millioner kroner til de tre familiemedlemmene som er igjen.