Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bertheussen angrep PST i retten

Laila Anita Bertheussen startet sin forklaring med å si at hun er fornærmet i saken. Hun kritiserte PST for etterforskningen.

– Kan hende PST har glemt det, men jeg er fornærmet i denne saken. Det sa Laila Anita Bertheussen i Oslo tingrett onsdag morgen.

Hun startet sin forklaring i retten med oppveksten sin. Så fortalte hun hvordan hun møtte Tor Mikkel Wara på 1990-tallet. Da var han politiker for Fremskrittspartiet (Frp). Bertheussen snakket om en sykdom hun har hatt de siste årene. Og hvordan den har påvirket livet henne. I alle år har hun vært opptatt av å holde privatlivet sitt privat. Det fortalte hun retten.

I november 2018 viste Black Box teater stykket «Ways of Seeing». Der viste de video av huset til Bertheussen og Wara. Da var det slutt på privalivet, mente Bertheussen. Hun var opprørt over stykket. Hun dro på en forestilling og filmet stykket. Hun ble opprørt over reaksjonene hun fikk på det. Så skrev hun en kronikk i avisa VG. Og hun anmeldte stykket til politiet.

– Jeg var ferdig med teateret. Og jeg hadde skrevet min kronikk og hadde anmeldt dem. Men teateret var ikke ferdig med meg, sa Bertheussen.