Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Beste måling på 12 år

Arbeiderpartiet (Ap) får stor støtte etter terror-angrepene 22. juli. I en menings-måling sier 39,1 prosent at de vil stemme Ap.

Det er den beste målingen for Arbeiderpartiet på 12 år. Det er Sentio som har laget menings-målingen for avisa Dagens Næringsliv. Over 1.000 mennesker ble spurt en uke i august. De er spurt om hvilket parti de vil stemme ved et stortingsvalg.

39,1 prosent sier at de vil stemme Ap. Det er 10,8 prosent mer støtte enn måneden før, skriver nyhetsbyrået NTB. I en annen måling gjort for Avisenes nyhetsbyrå, får Ap 38,5 prosent støtte.

Høyre og Fremskrittspartiet (Frp) får mindre støtte. Høyre faller 5,7 prosent til 22,2 prosent. Frp faller 5,1 prosent til 17,5 prosent.

Sosialistisk Venstreparti får litt mindre støtte, mens Senterpartiet får litt mer. Det samme gjelder Kristelig Folkeparti (KrF). Venstre får færre velgere. Rødt har fått litt flere.

Valgforsker Bernt Aardal tror at folk som sier de har stemt Ap før, nå plutselig vil stemme igjen.

– Det ser ut til at mange sier de vil stemme Ap som sympati. Det er et åpent spørsmål hvor sterkt dette vil slå ut ved det kommende valget. Kanskje vil vi ikke merke det så godt siden det er kommunevalg, sier Aardal.

Frp-formann Siv Jensen tror Ap får mye støtte på grunn av den spesielle situasjonen Norge er inne i.

– Misnøyen med landets helsepolitikk er ikke plutselig blitt borte. Statsminister Jens Stoltenberg har vært flink til å lede landet i sorg. Han er ikke like god til å lede andre prosesser, sier Jensen.