Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Betal tilbake pengene for videoen

Politikere kritiserer justisministerens video. Den kostet 50.000 kroner å lage.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen fra Fremskrittspartiet (Frp) har laget video. Den ligger på regjeringens nettsider.

Folk i mediebransjen var tidlig ute og sa at videoen var propaganda. Nå blir Anundsen også kritisert av politikere.

– Det er helt uhørt, sier partiet Venstres nestleder Ola Elvestuen til nyhetsbyrået NTB. Han mener Anundsen har laget en ren valgkampvideo for skattebetalernes penger. Videoen skal ha kostet 50.000 kroner å lage.

– Det går virkelig ikke an å bruke statlige penger til å lage en propagandavideo på denne måten, sier Elvestuen.

Videoen skal informere om trygghet. I videoen sier Anundsen blant annet at mediene er opptatt av å finne negative vinklinger på saker. Derfor ville han lage sin egen video og fortelle hva regjeringen gjør for sikkerheten til folk. Han intervjuer også ulike folk som jobber med sikkerhet.

Statsminister Erna Solberg må nå svare i Stortinget om bruken av offentlige penger til slik video.

Venstre-leder Trine Skei Grande går enda lenger. Hun krever at Anundsen ber alle som har stilt opp i videoen om unnskyldning. Venstre krever også at Frp betaler tilbake kostnadene til filmen.

Leder i justiskomiteen Hadia Tajik fra Arbeiderpartiet reagerer også.

– Å be politi og andre å stille i en slik video er feil. Det viser at justisministeren enten ikke skjønner eller gir blaffen i regler i politikken. Dette er personer som står til tjeneste for landet. Under skiftende regjeringer, sier Tajik til NTB.

I den drøyt 30 minutter lange filmen «Trygghet i hverdagen» går Anundsen inn i rollen som journalist. Han sier at han vil presentere regjeringens politikk på «vår måte».

Anundsen selv avviser kritikken. Han mener filmen er en «objektiv informasjonsvideo» og en «gladsak» om politiets arbeid.

Her kan du se videoen «Trygghet i hverdagen».

LES MER HER: Anundsen får kritikk for video