Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Ble bedt om gi Holmøy jobben tilbake

Christine Meyer sier hun ble bedt om ikke å flytte på innvandrings-forskeren Erling Holmøy.

Norge

Christine Meyer slutter som sjef i Statistisk Sentralbyrå (SSB). Det skjer etter mye uro i SSB.

Deler av striden handlet om én forsker. Erling Holmøy forsker på hva innvandrere koster samfunnet. Han skulle bytte avdeling og ikke lenger forske på innvandrere.

Finansminister Siv Jensen og Meyer har vært uenige. Meyer sier hun fikk en telefon fra finans-departementet. De sa at det ville «gå fint» hvis Holmøy ikke ble flyttet. Det skriver avisa VG.

– Jeg sa at hvis Siv Jensen ønsker dette, så må hun gi meg skriftlig beskjed om å gjøre det. Det var mitt svar, sier Christine Meyer til VG.

Meyer sier hun aldri fikk skriftlig beskjed.

Finans-departementet nekter ikke for at de snakket med Meyer om Holmøy. Men de ba aldri om det Meyer sier, ifølge Therese Riiser Wålen. Hun jobber med kommunikasjon for finans-departementet.

Meyer er blitt anklaget for å ville stanse forskning på innvandring. Hun har tidligere sagt at hun støtter fortsatt innvandring.

Christine Meyer har gjort en avtale med finans-departementet. Hun får rett til å snakke fritt om det som har skjedd. Hun får lønn i minst et halvt år. Hun får dekket flytting og utgifter til reise og advokat. Meyers avtale betyr at hun får minst 800.000 kroner de første seks månedene, melder NRK. Hun kan få opptil 1,4 millioner kroner.