Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ble du lurt?

Du kan sove deg i form. Deler av slottet blir asylmottak. Nå kommer taco med sjokoladesmak. Ble du lurt av aprilspøkene?

1. april er det populært å lure hverandre. Mange aviser bruker tid på å lage spøker som skal lure leserne. Noen ganger skjønner folk fort at det er en aprilspøk. Andre spøker er vanskeligere å avsløre.

Her er noen av avisenes aprilspøker.

Avisa Dagen skriver at kjelleren på Slottet skal bli mottak for asylsøkere. De skriver at Kristelig Folkeparti (KrF) er kjempeglad for dette.

– Helt konge, sier Trine Skei Grande i partiet Venstre.

 Treningskjeden Sats/Elixia skriver om store nyheter innen trening. Forskere fra Canada har nemlig funnet ut at det går an å sove seg i form. Du trenger altså ikke å trene.

Selskapet Freia kommer stadig med nye typer sjokolade. Men taco med sjokoladesmak hadde nok ikke mange ventet. Fredag la Freia ut bildet av Freia Melkesjokolade Taco Kit på deres Facebook-side. Tacoskjellene er laget av sjokolade, skriver de. Men det ser ikke ut til at så mange tror på dem.

TV2 forteller at matbutikken Kiwi ønsker å spleise kundene sine med sjekketjenesten "Kiwi Bluss". Da kan kundene som ikke har kjærester, møte hverandre «kjapt, trygt og billig». Sjekkingen skal skje ved at kundene bruker grønne flagg på handlevognene. Det vil bety at de er interessert i å møte noen som kan bli deres kjæreste. 

Hørte du forresten at superstjernen Justin Bieber skal flytte til Sverige? Planen var å lage ny musikk i Sverige sommer. Det svenske bladet for ungdomsjenter kom med nyheten fredag morgen. 

Forskningsmagasinet Apollon tøyser med noe helt annet. De skriver at Universitetet i Oslo inviterer til sjekk av tarmen. Det gjelder folk som vil studere hos dem, og andre. Det er nemlig sammenheng mellom intelligens og hvilke bakterier du har i tarmen. Apollon skriver at aldri før har vært en så stor undersøkelse av dette. Mer enn tusen studenter var med. Det ble sjekket hvilke bakteirer de hadde i tarmen. Seinere så de på hvilke karakterer studentene fikk på eksamen.

– Resultatet var forbløffende, sier forskerne Pål Trosvik og Eric de Muinck. De forteller at de som hadde en spesiell blanding av bakterier, gjorde det mye bedre på eksamen enn andre.

 Avisa Klassekampen skrev om det nye Nasjonalmuseet for kunst. Museet har ikke plass til alle kunstverkene. Derfor har museumsdirektør Audun Eckhoff bestemt at hundre utvalgte verk skal selges på auksjon.

– Vi har tatt med noen høydepunkter for å få opp spenningen. Mer vil jeg ikke si nå, sa Eckhoff, ifølge avisa.

Klassekampen skrev også at de ti første verkene skulle selges rimelig til de første som ringte etter klokka 12.00.

NRK varslet nye tester hjemme hos vanlige folk. De fortalte at Mattilsynet skal prøve en ny ordning. De skal besøke vanlige folk uten å si fra først. Slik skal de sjekke hvordan folk har det på kjøkkenet. De vil gi et merke med et smilefjes til de som har det reint. Og et merke med et surt fjes til de som ikke har det.

– Mange av de matforgiftningene vi får melding om skjer hjemme på private kjøkken, sier Lisbeth Pettersen i Mattilsynet.