Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Ble ikke forsøkt dratt inn i bilen

Det har vært flere saker der noen har forsøkt å dra barn og unge inn i biler. Men hendelsen onsdag viste seg å være mindre alvorlig enn fryktet.

Onsdag ble det meldt at en gutt ble forsøkt dratt inn i en bil i Bærum i Akershus. Politiet fikk en melding fra et vitne som så at en 14 år gammel gutt ble forsøkt dratt inn i en bil.

Men nå viser det seg at det ikke skjedde noe. Det var ikke kontakt mellom gutten og føreren av bilen. Det melder nyhetsbyrået NTB.

– Bilen stoppet litt opp ved gutten og fulgte litt etter ham før den kjørte videre, sier Asbjørn Bjørnnes til NTB. Han er operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt.

De siste dagene har det vært flere saker der noen har forsøkt å dra barn inn i biler.

Også tirsdag kom det melding om en hendelse i Bærum. Da forsøkte en mann å lokke en åtte år gammel gutt inn i en bil.

Fredag skjedde det på to ulike steder i Drammen i Buskerud. Da ble to kvinner på 19 og 20 år forsøkt dratt inn i biler. Begge kvinnene klarte å rive seg løs og løpe vekk.

Nylig skjedde det samme også to steder i området Romerike i Akershus. Der ble to jenter på 13 og 15 år forsøkt dratt inn i biler på Eidsvoll og Fet.

LES MER HER: To jenter forsøkt bortført

Politiet sier det er for tidlig om å si om det er sammenheng mellom sakene.

– Det har skjedd i samme område og i noenlunde samme bil. Men det blir kriminal-avdelingens ansvar videre. De overtar saken, sier operasjonsleder Jørgen Jacobsen til NTB.