Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ble varslet om fare for smitte én måned før utbruddet

Det ble i januar varslet om faren for smitte på en byggeplass i Oslo. Én måned var 32 ansatte smittet med korona.

Varselet ble sent til både Arbeidstilsynet og Hent. Hent har hoved-ansvaret for det som skjer på byggeplassen. De skal bygge et hytt hotell i Oslo. Sist uke ble det kjent at 32 av de som jobber med byggingen, er smittet med korona.

Men over en måned før skal det ha blitt varslet om faren for smitte. Avisa Dagbladet skriver at det var for dårlige rutiner lenge før det ble kjent at det var smitte der.

Det har kommet flere varsler om dette. Det sier fagforeningen Fellesforbundet og Fair Play Bygg Oslo og omegn. Det er et samarbeid mellom arbeidsgivere og arbeidstakere. De sier at varslene ble sendt videre.

– Det er riktig at vi sa ifra om at vi var bekymret. Det gjaldt to av byggeplassene Hent har ansvaret på, sier Lars Mamen. Han er daglig leder i Fair Play Bygg Oslo. De to byggeplassene var det nye Pressens hus, og et hotell som blir bygget for Petter Stordalen.

De varslet om dårlige rutiner for å hindre smitte. Det skal også ha vært for dårlig renhold.

Endre Persen er kommunikasjons-direktør i Hent. Han sier de har hatt for dårlige rutiner. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Han sier de har lært av disse sakene. Det gjør at de har gjort endringer på alle andre prosjekter de jobber med.

50 ansatte på byggeplassen til hotellet var blitt smittet fredag. De er isolert. Oslo kommune mener det er gjort nok tiltak til at arbeidet kan fortsette.