Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bompenge-partiet vokser i Oslo

Nesten en av ti i Oslo vil stemme på Folkeaksjonen nei til mer bompenger.

Også i Oslo ser bompenger ut til å bli en viktig sak i kommunevalget til høsten. Det nye partiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) vokser også i hovedstaden. 9,6 prosent av de spurte sier de vil stemme på partiet. Det viser en meningsmåling.

Det ville gitt partiet seks plasser i Oslo bystyre. Det er dersom dette var et valgresultat. Målingen er utført av Sentio for avisa Klassekampen.

Færre støtter Arbeiderpartiet (Ap) i Oslo. Partiet får 19,8 prosents støtte i målingen. Det er 12,5 prosentpoeng mindre enn ved kommunevalget i 2015.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Sosialistisk Venstreparti (SV) får mer støtte enn før. Dermed beholder dagens rødgrønne byråd flertallet. De ville fått 30 av 59 plasser i bystyret. Det er dersom hvis valgresultatet blir som i målingen.

7 prosentpoeng av dem som stemte Ap i 2015, sier de nå ville stemt FNB. Det viser målingen.

Bakgrunnstallene i målingen viser at 7 prosentpoeng av dem som stemte Ap i 2015, sier de nå ville stemt FNB.

Høyre er byens største parti. De får 27,1 prosents støtte. Fremskrittspartiet får 5,2 prosent, Venstre 4,7 og Kristelig Folkeparti 1,1 prosents støtte. Senterpartiet får 1,5 prosent, MDG får 13,7, SV får 9,7 og Rødt får 7,6 prosents støtte i målingen.