Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bøndene blir ikke enige med staten

Norges Bonde- og Småbrukerlag vil ikke forhandle videre med staten i jordbruks-oppgjøret. Men Bondelaget skal ha blitt enige om en avtale.

Det tar lang tid og er vanskelig å bli enige om hva bøndene skal få i lønnstillegg i år. Bøndene og staten har vært uenige om hvor mye de bør få. Fredag brøt Norges Bonde- og Småbrukerlag forhandlingene, skiver nyhetsbyrået NTB. Men Bondelaget fortsatte. Fredag skal de ha blitt enige med staten om en avtale, skriver avisa Nationen. Bondelaget skal ha sagt ja til en avtale på 400 millioner kroner tilsammen. Det er varslet en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Torsdag kveld kom staten med et nytt tilbud. Det var på 10.400 kroner per årsverk i jordbruket, ifølge Bondelaget. Tilsammen ble det på 295 millioner kroner. Landbruket krevde 24.200 kroner mer per årsverk, tilsammen 950 millioner kroner. Dermed er det fortsatt stor avstand.

– Staten så vel selv at avstanden var for stor. De kom med et endret tilbud. For å gi alle bruk i Norge mulighet til å satse, er det viktig at det blir mindre forskjeller i hva folk tjener. Det gjelder både for mindre, mellomstore og store bruk, sa Lise Boeck Jakobsen til NTB tidligere fredag. Hun er Bondelagets kommunikasjonssjef.

Det er andre gang fohandlingene bryter sammen denne uka. Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag brøt også tirsdag ettermiddag forhandlingene med staten. Partene forhandler om jordbruket.

LES MER HER: Brudd i forhandlingene om jordbruk