Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Brann i flyktning-boliger i Åndalsnes

Det brenner kraftig i flere hus i Åndalsnes i Rauma kommune. Brannvesenet jobber på spreng med å slukke brannen. To personer er lettere skadd.

Brannvesenet fikk inn melding om brannen klokka 09.28. Brannvesen fra flere nabo-kommuner er kalt inn for å hjelpe til med å slukke brannen.

– 35 beboere er gjort rede for. To personer er tilsynelatende lettere skadd og får tilsyn av helse. Det sier operasjons-leder Borge Amdam i Møre og Romsdal politidistrikt i 11.30-tiden.

Han opplyser at det er dreier seg om tolv leiligheter som hovedsak huser asylsøkere. Kommunen har opprettet evakuerings-senter. Beboerne får bistand.

Noen av de evakuerte skal ha blitt skadd av brannen og påvirket av røyk, skriver politiet. Ingen er livstruende skadd. 

– Brannen er ikke under kontroll per nå. Det sier vakthavende ved 110-sentralen, Tor Ivar Sjåstad til NTB klokka 10.40.

Brannvesenet arbeider med å slukke brannen. Røykdykkere har tatt seg inn. 

Klokken 10.30 sa politiet at de hadde fått oversikt over alle beboerne i de tolv leilighetene. Brannen fikk en såkalt «trippelvarsling». Det er flere ambulanse-helikoptre på vei til området.

Brannen har ført til forsinkede tog på linjen mellom Dombås og Åndalsnes. Det skriver Bane Nor på sine nettsider.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hva som har forårsaket brannen, men at de er i gang med etterforskning og vitneavhør.

– Det er viktig å komme til bunns i hva som er årsaken. Derfor har vi kommet i gang tidlig med etterforskningen og vi setter inn så mye ressurser som vi kan, sier Amdam.