Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Breivik vil ikke møte faren

Terroristen Anders Behring Breivik nekter faren å besøke ham i fengselet. Hvis ikke faren blir fascist.

Anders Behring Breivik nekter sin egen far å besøke ham i fengselet. Breivik er dømt for terrorangrepene 22. juli. Han krever at faren blir fascist. Bare da vil han møte ham.

Breivik har sendt et brev til faren fra fengselet. Der skriver han at faren må slutte med sine sosialdemokratiske ideer. Han må bli med i det Breivik kaller den norske fascist-bevegelsen. Det skriver avisa VG.

Breivik nekter å ha mer kontakt med faren. Det er dersom han ikke går over til fascismen. Det sier personer som vet hva som står i brevet til avisa.

Fascismen var en politisk bevegelse som styrte Italia fra 1922 til 1943. Den hadde blant annet ideer fra nasjonalismen. Senere ble fascisme brukt om en type politiske bevegelser, partier og ideer. Der har de som regjerer full makt over folket. Det skriver nettstedet wikipedia.org.

Det står om brevene i den nye boka til Breiviks far, Jens Breivik. Det har VG fått vite. Boka heter «Min skyld? En fars historie». Breiviks far har skrevet den sammen med en ukjent forfatter.

LES MER HER: Breiviks far kommer med bok

I boka får vi for første gang høre Jens Breiviks egen fortelling. Det melder Juritzen forlag.

«Jeg føler skyld. Og jeg føler ansvar. Hva om jeg hadde vært en bedre far? Ville Anders gjort det han gjorde da?». Det skriver faren i boka.

– Jeg gruer meg selvfølgelig litt til boken kommer ut. Men jeg synes dette er nødvendig. Dette er noe jeg må gjøre, sier Jens Breivik til VG.

Forlaget har sagt at boka skal komme ut i oktober. Men ifølge VG skjer det allerede neste uke. Jens Breivik skal da være til stede.