Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Brukte ikke redningsvest

På ett døgn falt tre menn i sjøen og døde. Det skjedde i to forskjellige ulykker i Oslofjorden. Ingen av de døde brukte redningsvest.

På ett døgn har tre personer dødd i båtulykker i Oslofjorden. Ingen av dem brukte redningsvest. Det skriver nettavisa dagbladet.no.

To unge menn på 19 og 20 år falt i vannet på Nøtterøy i Vestfold natt til tirsdag. Båten deres krasjet inn i en annen, fortøyd båt. Tirsdag morgen meldte Rikshospitalet av begge var døde. De to var fra Bærum i Akershus.

LES MER HER: To døde i båtulykke

– De ble funnet på ni meters dyp. Da skal de ha vært en time under vann. Våre dykkere sier at de ikke hadde redningsvest, sier Bjørn Hilsen til Dagbladet. Han er vaktleder i Drammen brannvesen.

Mandag ettermiddag falt en 43 år gammel mann fra Oslo i vannet. Det skjedde på Hvaler i Østfold. Mannen var på seiltur med en kamerat. Han mistet balansen i høye bølger, skriver dagbladet.no.

– Folk fra en båt i nærheten prøvde å redde mannen. Men de kom for seint. De så at han ikke hadde redningsvest, sier Olav Vaage til Dagbladet. Han er rednings-leder i Hovedrednings-sentralen for Sør-Norge.

Rednings-mannskap lette etter mannen i seks timer mandag kveld. De fant ham ikke. Tirsdag morgen startet leting på strender i området.

I fjor druknet 79 personer i ulykker med drukning. Det viser statistikk fra Norsk Folkehjelp.

NYHETSGRAFIKK: Vi viser deg hvordan du er trygg i båten. Og hva du må gjøre hvis det skjer en ulykke. SE MER HER: Vær trygg i båten

– Over halvparten av disse døds-ulykkene kunne vært unngått. Det er dersom folk hadde brukt redningsvest eller flyteplagg. Det er påbudt å ha med vest til alle om bord i en båt. Men det er ikke påbudt å bruke dem. Vår anbefaling er at alle bruker vestene når de er om bord, sier Ivar Christiansen til Dagbladet. Han er presse-ansvarlig i Norsk Folkehjelp.