Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Cappelen trekker anken til Høyesterett

Gjermund Cappelen er dømt for å smugle narkotika. I juni ble han dømt til 13 års fengsel. Han ønsket mindre straff og anket saken. Nå har han trukket anken.

– I samråd med mine forsvarere og familie har jeg besluttet å trekke anken. Jeg ønsker å ta min straff. Jeg vil gjøre opp for meg, legge saken bak meg og komme tilbake til samfunnet. Det sier han til Nettavisen.

19. juni ble Cappelen dømt til 13 års fengsel i Borgarting lagmannsrett. Han er siktet for korrupsjon og for å ha tatt inn 16,7 tonn hasj i landet. Han avslørte at politimannen Eirik Jensen hjalp ham. Det gjorde at han fikk kortere straff.

Men 53-åringen var ikke fornøyd. Han anket saken til Høyesterett, i håp om å få enda mindre straff.

Om to år kan han løslates på prøve. Forsvarerne hans mener det var mulig for Cappelen å slippe unna med mindre enn 13 år i fengsel.

– Vi står fast ved vårt syn om at straffe-rabatten ikke er stor nok. Cappelen hadde etter vår vurdering et realistisk håp om lavere straff. Dette har vi vurdert opp mot tids-aspektet. Sammen med Cappelen kom vi frem til at den beste løsningen var å trekke anken. Det skriver advokat Kaja de Vibe Malling i en epost til Nettavisen.