Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Datainnbrudd mot norsk selskap

Hackere brøt seg inn hos det norske selskapet Visma. Angrepet skal være gjort fra Kina.

Hackerne jobber for kinesisk etterretning. De har gjort et datainnbrudd mot det norske programvareselskapet Visma. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Angrepet ble oppdaget etter kort tid. Det sier sikkerhetssjef Espen Johansen i Visma. Han er sikker på at hackerne ikke har fått tilgang til noen av kundenes nettverk.

– Men dette kunne ha vært katastrofalt. En stor organisasjon som jobber et sted i verden vil samle så mye informasjon som mulig. De vil selvsagt prøve seg på steder der det samles, sier Johansen.

Angrepet skal ha skjedd i desember. Da var det et stort dataangrep fra Kinas sikkerhetsdepartement. Målet var å stjele forretnings-hemmeligheter, skriver nyhetsbyrået.

Reuters har forsøkt å snakke med Kinesiske myndigheter. Det har vært umulig. Men flere ganger før skal Kina ha sagt nei til at de driver med dataspionasje.

Sikkerhetsselskapet Rapid7 har laget en rapport. Der står det at hackerne kom seg inn i Vismas nettverk ved å bruke stjålet informasjon om pålogging.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) kjenner godt til angrepet mot Visma. De har hjulpet selskapet. NSM skryter av Visma.

– Vi vil berømme selskapet for å ha håndtert hendelsen godt teknisk. Og for å ha vist åpenhet, sier Mona Strøm Arnøy i NSM. Hun er kommunikasjons-direktør.

Hun sier det er viktig at selskaper er åpne om hendelser som dette.