Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Datatrøbbel hindrer politiet

Politiet brukte 750 millioner kroner på data i fjor. Men nå har de trøbbel med et viktig system. Det gjør at politiet får problemer med å gjøre jobben sin.

Politiet sliter med et viktig datasystem. Politifolk får ikke tak i informasjon fordi systemet ikke fungerer. Politifolk kommer seg ikke inn i et viktig dataprogram. Det skaper problemer i jobben med å ta kriminelle og å etterforske saker.

De finner for eksempel ikke ut om en person har vært straffet tidligere. Slik informasjon er veldig viktig for det politiet gjør hver dag.

Systemet har sviktet tidligere også, skriver avisa VG.

– Politiet jobber med å finne årsaken til problemene, sa Wilfred Østgulen til nyhetsbyrået NTB. Han jobber i Politidirektoratet.

Politiet bruker mye penger på data, telefon, internett og programmer hvert år. De brukte 750 millioner kroner på dette i fjor. De brukte også 350 millioner kroner på eksperter på data, skriver avisa Dagbladet.

Men dette er ikke nok. Politikerne bør satse mer på data i politiet. Det mener Carl Marius Michelsen. Han jobber i foreningen NTL Politiet.

– Vi får ikke nok penger, sier han til avisa.