Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

De ansatte blir utslitte av Breivik

De ansatte i fengselet blir utslitte av Anders Behring Breivik.

Anders Behring Breivik drepte 77 personer 22. juli 2011. Han ble dømt for terroren. Nå sitter han i Ila fengsel. Han har også sittet i Skien fengsel. Breivik sliter ut vokterne sine, skriver avisa VG.

De ansatte reagerer spesielt på tre ting, ifølge avisa. Det ene er at Breivik fortsatt ikke angrer på at han drepte 77 personer. Det andre er at Breivik skriver og får veldig mange brev. Alle må sjekkes. Det synes de ansatte er slitsomt.

LES MER HER: Kritiserer boka til Breiviks far

Det tredje de reagerer på er hvordan Breivik oppfører seg. Vokterne føler at han forsøker å påvirke og styre dem. Breivik kan være grei og oppføre seg høflig og takknemlig. Men han er også svært opptatt av å snakke om hvordan han ser på verden.

En kilde sier til VG at de ansatte er glade for å få en pause når han flyttes mellom fengslene. Sikkerheten er en viktig årsak til flyttingen. Når han flyttes, er det vanskelig å planlegge en flukt. Breivik skal heller ikke bli for nær de ansatte.

LES MER HER: – Ser terroristens meninger hos politikere

Direktørene i de to fengslene vil ikke kommentere Breivik spesielt. Men begge legger vekt på at det er viktig å ha flinke ansatte.

– Det er krevende å jobbe med fanger på særlig høy sikkerhet, sier Knut Bjarkeid. Han er direktør for Ila fengsel.