Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

De er framtidens politikere

I dag (onsdag) samles over 1.000 ungdommer på Utøya. De skal på sommerleir med ungdomspartiet AUF.

Fra onsdag og til søndag blir det mye liv og glede på Utøya i Buskerud. Mer enn 1.000 ungdommer fra hele landet skal samles til leir. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

De besøkende er ungdomspolitikere i partiet AUF. De skal snakke om politikk, få besøk av viktige politikere, sparke fotball og bli kjent med hverandre. Noen av politikerne som kommer på besøk er Hadja Tajik, historiker Hans Olav Lahlum og tidligere LO-leder Yngve Hågensen. Andre gjester er for eksempel Sveriges statsminister Stefan Löfven, komiker Harald Eia og skuespiller Vilde Falch fra NRK-serien Skam.

Hver sommer pleier leiren å ha et spesielt tema. I år er temaet «Vi bygger landet for framtida».

Leiren har blitt holdt hver sommer i flere tiår. I 2011 ble sommerleiren på Utøya rammet av terror. Terroristen drepte 69 ungdommer på øya. Etterpå var det usikkert om øya skulle brukes til leir igjen. Men i 2015 inviterte AUF til sommerleir på øya igjen. Det skjer også i år.

– Fjorårets sommerleir var historisk på mange måter. Det ble litt mer spesielt siden det var den første sommerleiren etter terroren. Vi kom hjem igjen. Årets leir blir en fortsettelse av det. I år skal vi pleie hjemmet vårt, sier Mani Hussaini til NTB. Han er leder av AUF.