Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

De kongelige merker streiken

Det hjelper ikke være prinsesse og prins når det er streik. Nå må Ingrid Alexandra og Sverre Magnus være med kronprinsparet på tur istedenfor å gå på skolen.

Både prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus rammes av skolestreiken. Begge kronprinsbarna får dermed være med på fylkesturen i Møre og Romsdal. De reiser sammen med sine foreldre.

LES MER HER: 25.000 mennesker i streik

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit startet fylkesturen torsdag. Da møtte de pressen. Da fortalte kronprinsparet at prins Sverre Magnus er med dem på kongeskipet. På spørsmål fra NTB svarte de at prinsesse Ingrid Alexandra også skal være med. HUn kommer til å møte familien i løpet av dagen.

Planen var opprinnelig at kronprinsbarna skulle komme etter i pinsen. Men barnas skole er en av skolene som er tatt ut i streik. Det er Jansløkka skole i Asker. Der går seks år gamle Sverre Magnus og åtte år gamle Ingrid Alexandra. Dermed får barna får sjansen til å oppleve Møre og Romsdal sammen foreldrene litt tidligere.

– Det er veldig hyggelig å få lov til å ha dem med på fylkestur for første gang, sier kronprinsesse Mette-Marit.

En rekke skoler landet rundt rammes av streiken.

Sverre Magnus begynte i førsteklasse sist høst. Storesøster Ingrid Alexandra begynte i 2010.

Til sammen 25 lærere er tatt ut i streik ved skolen. Det er den eldste i Asker som fortsatt er i bruk. Skolen er stengt for alle barna mens streiken pågår.