Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Det blir ingen streik

Flere tusen personer sto klare til å streike. Nå er partene enige om lønn.

Til samme 25.000 personer slipper å streike. De er med i organisasjonene LO og YS. De jobber med alt fra telefoni, post og strøm, til øl og mat.

Folk kunne merket streiken godt.

– Partene er enige om 3,2 prosent mer i lønn, sier riksmekler Mats Wilhelm Ruland. Folk får 2,50 kroner mer i timen, skriver nyhetsbyrået NTB. De med lavest lønn får to kroner i tillegg til dette. Det betyr 5.000 til 9.000 kroner mer i året.

Organisasjonene har forhandlet med NHO. NHO kjemper for bedrifter. Partene ble enige klokken 14 mandag ettermiddag, ifølge kanalen NRK.

– Dette er et veldig godt oppgjør for våre medlemmer, sier Hans-Christian Gabrielsen. Han leder LO.

Varer og tjenester i samfunnet koster litt mer for hvert år. I år er det forventet en slik prisstigning på 2,4 prosent. Det var viktig for arbeiderne å få mer enn dette, slik at lønna faktisk blir høyere.

Det er uvanlig at folk streiker i et mellom-oppgjør.

Årets streik ville blitt den første i privat sektor siden andre verdenskrig. I et mellom-oppgjør forhandler partene bare om lønn.

– Det er en virkelig fare for streik, sa riksmekler Ruland før midnatt. Da var partene langt fra å bli enige.

Meklingen mellom LO, YS og NHO startet lørdag klokken 12. De skulle vært ferdige midnatt natt til mandag. Folk møtte på jobb som vanlig mandag morgen.