Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Det har vært flere ulovlige rave-fester i sommer

I helga gikk det galt på en rave-fest i en bunker i Oslo. Det skal ha vært flere lignende fester i og rundt byen i sommer.

Det har vært flere rave-fester i skogen rundt Oslo, skriver avisa VG. De skriver at det også har vært fester på byggeplasser i byen.

Det sier en av dem som hjalp til med å arrangere «Rave Cave» i helga til VG. Den skjedde i det nedlagt tilflukts-rommet i en bunker på St. Hanshaugen i Oslo.

27 av dem som var på festen ble kjørt til sykehus. Det var mistanke om at de var forgiftet av kullos. Flere av dem var bevisstløse. De måtte bæres ut under evakueringen. Politiet tror nær 200 personer kan ha vært innom festen.

Les mer: 27 personer måtte på sykehus etter fest i grotte

VGs kilde sier han har vært på fire–fem slike fester i Oslo i løpet av sommeren.

– Vi finner et sted hvor vi kan komme oss inn et par uker før festen. Så lager vi et hemmelig arrangement på Facebook og Snapchat. Så sender vi ut invitasjoner, sier han.

Han sier at rundt 200 mennesker blir invitert hver gang. De er i alderen 20 til 30 år. Gjestene må vente til en time før festen før de får vite hvor den skal være. Festen starter ofte rundt klokka 23.

Han sier det har vært ulike typer fester i sommer. Han sier det har «skog-raves» i Ytre Enebakk og Oslomarka. Det har vært «bygge-raves» på byggeplasser som står tomme i Oslo i helgene.

– Vi prøver å være kreative, for vi vil ikke at politiet skal dukke opp. Gjestene tar med egen alkohol og andre ting som ikke er helt lov, sier han.

Les også: To siktet etter grotte-festen

Han sier de bryter seg inn i lokaler som kan passe fordi byen er stengt. Et av stedene de har brutt seg inn er på en byggeplass. Det er stedet hvor Petter Stordalen skal bygge et nytt hotell i Oslo. Der har det blitt arrangert ulovlig dansefest i sommer.

Festen fant ifølge VG sted 25. juli i Oslo Lysverker på Solli plass. Der skal hotellet Sommerro åpne i 2022.

– Det har vært en ulovlig fest på anlegget i sommer. Det var politiet som fjernet dem, sier Trond Erik Sveen. Han er direktør i Aspelin Ramm. Han har ansvar for prosjekt og utvikling. De skal eie hotellet sammen med Stordalen.

Kilden sier at arrangørene sier de tar sjansen på flere fester fremover. Han sier også at de er ganske lei av korona nå.