Norge
Dette er egget
Påskens opprinnelse. Koketider og næringsinnholdet. Dette må du vite om egget.

Ha egne høner
Ta et kurs om å ha høner hos Oslo og Akershus hobby-fjærfe. Det er slike foreninger over hele landet. De lærer deg alt du trenger å vite.
Var forbudt
Det er over 600 produsenter av egg i Norge. Det selges flere egg i påsken enn ellers i året. Tidligere hadde Den katolske kirken forbud mot egg i fastetiden. Når fasten var over, spiste folk alle eggene som var blitt lagret.
Koketider
Kokes på 100 grader.
Bløtkokt: 3-5 minutter
Middels: 6-8 minutter
Hardkokt: 8-10 minutter
Derfor feirer vi
Ordet «påske» kommer fra den jødiske høytiden «pesach». De feirer utvandringen fra fangenskapet i Egypt. Jødene har feiret «pesach» i ca. 3000 år. Ordet «pesach» betyr «å gå forbi» og «beskyttelse».
Millioner av egg
Nordmenn spiser 23 millioner egg i påsken. Det er ett egg per person hver dag i påsken.
Fulle av vitaminer
Det er mye vitaminer og mineraler i egg. Vitamin C er det eneste vitaminet som ikke finnes i egg. Eggeplommen er gul. Den får fargen fra stoffet karoten. Karoten blir til A-vitamin i kroppen. Spiser du egg, får du også i deg jern. Både i plommen og i hviten finnes kalsium, natrium, kalium og fosfor.