Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Dette er en falsk sak

Mulla Krekar mener saken mot ham er drevet av politikk. Han sier han ikke er med i noen gruppe eller organisasjon.

– Hei, Hei, det er mulla Krekar. Det er 63. gangen jeg møter i retten i dette demokratiske landet, hilste mulla Krekar. Onsdag kom han til fengslingsmøte i Oslo tingrett.

Påtalemyndigheten vil varetekts-fengsle ham. Mens forsvarer Brynjar Meling vil be om at 63-åringen løslates. Mulla Krekar ser på seg selv som en politisk fange, ifølge forsvareren. Det sa mullaen også selv i retten.

– Dette er en falsk sak. Akkurat som da Jordan anklaget meg for å ha solgt heroin. Det sa Krekar til norsk presse før fengslingsmøtet.

Fengslingsmøtet skulle etter planen starte klokka 13 onsdag. Men det var litt forsinket. Krekar tok seg god tid til å snakke med pressen.

– Norge er et veldig bra land. Et veldig bra folk. Et veldig bra system. Veldig bra lover. Men det er noen som misbruker systemet. De bruker PST. De bruker penger. De bruker tid på saken min, sa han.

– Jeg skjønner ikke hvorfor noen er redd meg. Jeg har vært her i 28 år. Jeg er ingen trussel mot rikets sikkerhet.

Trond Hugubakken er kommunikasjons-direktør i Politiets sikkerhets-tjeneste (PST). Han vil ikke kommentere saken.

Mulla Krekar ble funnet skyldig i å ha planlagt terror. Mandag ble han dømt til 12 års fengsel i Italia. Han ble pågrepet av PST samme kveld. Han var blitt etterlyst internasjonalt. Italienske myndigheter har bestemt at han skal pågripes.

Det er ikke lov til å skrive om det som ble sagt under selve fengslingsmøtet.