Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dette er Norges beste kommune

Bor du i Fedje kommune? Da er du heldig. Det er Norges beste kommune, mener Forbrukerrådet.

Fedje i Hordaland vant Forbrukerrådets kommunetest i 2016. I alt bor det 576 mennesker i kommunen. Det er den minste kommunen som noen gang har vunnet testen. Stordal i Møre og Romsdal er den nest beste kommunen å bo i. Valle i Aust-Agder tredje best, viser kåringen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

De største kommunene kommer først på 4. plass. Der er Asker kommune. Oslo kommune er på 83. plass.

Forbrukerrådet har testet service i kommunene. De har også sjekket hvor enkelt det er å få informasjon om tjenestene i kommunen. De har ikke testet hva slags tjenester som finnes, eller hvor gode tjenestene er.

– Vi ser at jo flere som bor i kommunen, jo bedre gjør kommunene det. Men noe i kommunenes tjenester er ikke med i testen, sier Randi Flesland. Hun er forbruker-direktør.

Hun sier det er store forskjeller mellom kommunene. Hun ber kommunene om å gjøre noe med det. De kommunene som gjør det bra, har god ledelse, mener Forbrukerrådet.

Tre kommuner i nord er på de siste plassene. Kvalsund i Finnmark får bare 21 av 100 mulige poeng. De er på siste plass. På nest siste kommer Karasjok i Finnmark og Karlsøy i Troms. Det bor under 3.000 mennesker i kommunene.

Du kan se hele lista over kommunene her.