Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Disse døde i ulykken

Mandag ble det kjent hvem som døde i bilulykken. Kirken i Kragerø holder åpent for sørgende.

Fem mennesker døde i en trafikkulykke i Rjukan.  Det var Wenche Kise fra Skien, Henning Aabøe Bentsen fra Kragerø, Berit Bjørnsen fra Kragerø, Anne Kristin Isaksen fra Kragerø og Jan Bjørndal fra Kragerø. Det skriver politiet i en pressemelding.

Fire av de fem kom fra Kragerø. Hele byen er preget. Ordfører Jone Blikra sier han ikke kan huske at byen er blitt rystet av en så alvorlig ulykke før.

Mandag holdes kirken åpen. Det flagges også på halv stang.

– Det er fire personer brått blir revet bort samtidig. Det preger byen. Kragerø er en liten kommune og en liten by. Det preger alle, sier Blikra til nyhetsbyrået NTB.

Kommunen jobber med å følge opp familier og pårørende.

– Vi flagger også på halv stang foran rådhuset. Så har jeg bedt om at kirken holdes åpen i løpet av dagen, sier ordføreren. Snart vil folk kunne komme til rådhuset og skrive i en kondolanse-protokoll.

Folk kan komme til kirka om de har behov for en stille stund. De kan komme for å minnes de som har gått bort. Dersom det er behov, vil kirken holde åpent lenger.

Også ansatte i kommunen får hjelp om de har behov for det.

– Vi har så små forhold her. Derfor har jeg gitt beskjed til folk: Om det er behov for mer hjelp, så skal de få det. Alle kjenner alle. Dette påvirker hele kommunen. Jeg kjente selv flere personlig, sier Blikra.

Politiet jobber med å få varslet alle pårørende. Når det er gjort, vil politiet fortelle hvem som døde i ulykken. Det var tre kvinner og to menn. Alle de omkomne er i 50- og 60-årene, ifølge politiet. Fire av dem bodde i Kragerø og én i Skien.

Politiet etterforsker ulykken. De vurderer spesielt bremsene. Det var ingen spor av bremser i svingen der bilen krasjet, skriver avisa Dagbladet.

Statens havarikommisjon vil trolig også granske ulykken. Årsaken er at den er så alvorlig. Kommisjonen var på ulykkesstedet søndag.

– Det er heldigvis sjelden at fem personer omkommer i en trafikkulykke. Vi mener vi har et oppdrag om å følge opp det spesielt, sier Rolf Mellum til NTB. Han er avdelingsdirektør i Statens havarikommisjon for transport.

BILDER

VEGG: Bilen traff denne fjellveggen søndag. Alle de fem i bilen døde. Fire av dem var fra Kragerø.
Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

VEGG: Bilen traff denne fjellveggen søndag. Alle de fem i bilen døde. Fire av dem var fra Kragerø. FOTO: Terje Pedersen/NTB scanpix

Vis bildetekst