Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

DNB trakk dobbelt med penger fra kundene

Banken DNB jobber alt de kan for å løse et teknisk problem. Penger har blitt trukket dobbelt fra kundenes kontoer.

For andre natt på rad var det problemer hos banken DNB. Betalinger fra kundene har blitt trukket to ganger fra kontoene deres.

– Hele kriseteamet vårt har jobbet ganske lenge for å løse problemet. Det vi kan si nå, er at problemet er stort. Trolig vil mange oppleve problemer. Vi jobber på spreng for å rette dette opp, sier Vidar Korsberg Dalsbø til nyhetsbyrået NTB. Han er kommunikasjons-rådgiver i DNB.

Penger fra noen kunders kontoer ble trukket to ganger midnatt til torsdag. Det skrev DNB i en melding på sine nettsider. Siden har teknikere jobbet med å rette feilen. Klokka 7.30 torsdag morgen var problemet fortsatt ikke løst, melder DNB.

Onsdag opplevde kunder samme feil.

Penger som er holdt av, blir ikke slettet. Det skulle ha skjedd når pengene blir trukket fra kontoen. Isteden får kundene mindre penger på kontoen enn de egentlig skulle ha.

På sosiale medier har det kommet mange meldinger fra frustrerte kunder. Dalsbø sier han forstår kundene.

– Vi beklager på det sterkeste for feilen. Vi har stor forståelse for at kunder er frustrert. Vi ønsker å forsikre kunder om at de ikke trenger å bekymre seg for pengene sine. For pengene vil de få tilgang til igjen, sier Dalsbø.

Dalsbø sier at kunder ikke trenger å kontakte banken. Feilen vil bli rettet så snart som mulig.