Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Død 13-åring var svært tynn

Nyttårsaften ble en 13 år gammel jente funnet død på en hytte i Valdres. Moren er siktet for grov omsorgssvikt.

En 13 år gammel jente ble funnet død nyttårsaften. Hun ble funnet på en hytte i Valdres.

Moren hennes er siktet for grov omsorgssvikt. Hun er også siktet for å ikke ha gitt datteren sin nødvendig hjelp før hun døde.

Politiet vet ikke når de kan avhøre moren.

– Vi må ta en vurdering av når avhøret kan starte. Kvinnen fikk høre siktelsen 2. januar, sier Julie Dalsveen til nyhetsbyrået NTB. Hun er politiadvokat i Innlandet politidistrikt.

Det var moren selv som ringte nødnummeret, skriver avisa Dagbladet. Luftambulanse og lokal ambulanse rykket ut til hytta. Men da de kom frem, var jenta død.

Helsepersonell som kom dit, reagerte da de så jenta. De mente at hun var svært tynn. Derfor varslet de politiet, skriver avisa VG.

Jenta skal ha slitt med spiseforstyrrelser, ifølge avisa.

13-åringen har bodd alene sammen med moren. Moren er i 40-årene. I september i fjor flyttet de til familiens hytte i Valdres. Da var jenta elev ved Mølledammen skole i Bærum. Etter høstferien ga moren beskjed til skolen om at datteren skulle bytte skole, skriver VG.

Politiet sier de tror de vet hva som skjedde. Men de vil ikke si hva jenta døde av.

– Vi har jobbet med en teori. Men vi vil vente med å si noe mer til vi får den foreløpige obduksjonsrapporten. Den kommer mandag, sier Dalsveen til NTB.

I slutten av november ble politiet bedt om å sjekke en adresse. Dette var samme sted som 13-åringen senere ble funnet død.

– Det hadde kommet en melding om bekymring til barnevernet. De ba politiet sjekke om det var folk på en adresse, sier Dalsveen.

Ingen var på stedet da politiet var der. Derfor dro de tilbake. Politiet undersøker nå hvor lenge moren og datteren hadde vært i Valdres. Jenta gikk ikke på skole der.