Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Døde trolig av drukning

Veronica Heggheim Stegegjerde har trolig druknet. Det melder TV 2.

Undersøkelsen av Veronica Heggheim Stegegjerde viser at hun trolig har druknet. Hun har ikke skader fra skytevåpen eller kniv, melder TV 2.

Fredag 14. november ble Veronica Heggheim Stegegjerdet funnet død. Hun lå i vannkanten i den innerste delen av Barsnesfjorden i Sogndal. Det er rundt en kilometer fra der hun bodde. Hun ble funnet nesten tre uker etter at hun sist ble sett i live. Politiet fant to dager senere ut at den døde var 22-åringen.

Undersøkelsene viser at kroppen har ligget lenge i vannet. Hun var fullt påkledd da hun ble funnet. Den foreløpige rapporten om hvordan hun døde, sier at hun døde som følge av drukning. Det skal TV 2 ha fått vite. Det skal være funnet merker på kroppen. De kan ha kommet etter at hun har støtt mot steiner eller andre ting i vannet.

Blodprøver er sendt til Folkehelseinstituttet for analyse.

Politiet jobber med å finne ut hvorfor Veronica druknet. Og hva som fikk henne til å dra fra huset sitt uten verken telefon eller kort. Heller ikke hunden var med. Det var ikke vanlig, ifølge personer TV 2 har snakket med. De kjente henne godt.

Ingen av skadene på henne viser klart at hun ble utsatt for noe kriminelt.

Nå forsøker politiet å finne ut mer om en kvinne. Kvinnen ble sett med hund i nærheten av 22-åringens hus i Sogndal, skriver avisa Bergens Tidende.

– Det er en person som er blitt sett gående ved en bru i nærheten av hennes hjem i Årøy. Denne informasjonen vil vi sjekke. Vi vil finne ut om det er Veronica som ble sett eller noen andre, sier Asle Karoliussen til avisen. Han er regionlensmann i Sogn.

Kvinnen skal ha blitt sett mellom klokka 18.30 og 19.40 lørdag 25. oktober. Det er tre dager før Stegegjerdet ble meldt savnet.

– Hvis det viser seg å være Veronica, er det siste gang hun ble sett. Hvis det ikke er Veronica som ble sett gående ved broen, er vi veldig interessert i å komme i kontakt med denne personen. Men også vitner fra området i dette tidsrommet kan jo ha noe å bidra med. De kan ha sett eller hørt noe, sier lensmannen.

Den siste gangen 22-åringen helt sikkert ble sett, er tidligere samme lørdag. Da ble hun kjørt hjem av en venn.

Tre dager senere ble det slått alarm. Da møtte hun ikke opp til en avtale.

Både helikopter og miniubåt ble satt til å lete. Spesialtrente hunder søkte etter henne.

Karoliussen sier de har gjort over 60 vitneavhør i saken. Det har kommet inn rundt 120 tips.

– Vi tror dette er en sak vi kommer til å jobbe med en god stund til. Det kan dreie seg om uker.

Kripos hjelper det lokale politiet med etterforskningen. Blant annet med analyse av Stegegjerdets mobiltelefon og PC.