Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dømt til fengsel for å bryte karantene

En helse-sekretær i Oslo er dømt til fengsel. Hun skal ha brutt karantene-plikten tre ganger.

Kvinnen besøkte kjæresten i England tre ganger. Det gjorde hun mens landet var ansett som rødt. Hun gikk rett tilbake på jobb etterpå, uten å være i karantene først. Kvinnen er i 20-årene.

Helse-sekretæren jobbet på et fastlege-kontor. Retten mente derfor hun måtte få strengere straff. Hun har blitt dømt til 24 dagers ubetinget fengsel.

Ifølge dommen hadde hun nærkontakt med pasienter i mer enn 153 tilfeller. Det gjaldt blant annet blodprøver, EKG og influensa-vaksiner.

I alt brøt hun karantenen 21 ganger i løpet av tre perioder. 

Det var kvinnens sjef som varslet om dette. Kvinnen ble senere sagt opp.

Kvinnen innrømte i retten hva hun hadde gjort. Hun mente likevel at hun ikke kunne dømmes. Hun sa hun ikke kjente til korona-reglene.

Det trodde ikke aktor på.

– Tiltalte mener hun ikke var klar over karantene-plikten før politiet ringte henne. Men likevel fortalte hun i mars pasienter at de ikke kunne komme til lege-kontoret hvis de hadde vært i utlandet. Det sa aktor Karianne Worren i retten.

Kvinnens forsvarer foreslo samfunns-straff i stedet for fengsel. Men aktor i saken mente det bare var flaks at det kvinnen gjorde ikke fikk mer alvorlige følger.