Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dømt til fengsel i seks måneder

Styrmannen som drakk alkohol før han skulle fly, er dømt. Han må sone seks måneder i fengsel.

Mandag startet rettsaken mot fire flyansatte i Nedre Romerike tingrett. De fire ansatte i selskapet Air Baltic ble stoppet av politiet på Oslo lufthavn lørdag 8. august. De hadde drukket for mye alkohol. Så skulle de fly med 100 passasjerer til Kreta i Hellas. Flyet ble forsinket i fem timer.

De fire var piloten, styrmannen og to flyvertinner. De har sittet i fengsel fram til nå.

Den 38 år gamle styrmannen ble allerede mandag dømt til seks måneder. Straffen er ubetinget, skriver nyhetsbyrået NTB. Det betyr at han må sone i fengsel.

Politiet ba først om ni måneder. Men styrmannen fikk to måneders rabatt fordi han tilsto. Dermed ble straffen en måned mindre enn politiet ba om. Han skal også få trekk for de ti dagene han satt i varetekt.

– Vi var flere personer som kom til hotellet på ettermiddagen. Vi satt og pratet litt. Vi var slitne, og må ha mistet kontrollen på hvor mye vi drakk. Det sa styrmannen under rettssaken, ifølge avisa VG.

Han sier han ikke var klar over at han var påvirket da han skulle jobbe. Han trodde han var trøtt, hevder han.

Saken mot de fire skal behandles hver for seg. Styrmannen møtte i en sal, og en av flyvertinnene i en annen. Politiet ba om 75 og 90 dagers fengsel for flyvertinnene. Saken mot flyets kaptein starter senere mandag ettermiddag.

Testen fra Folkehelseinstituttet viste at styrmannen hadde en promille på 1,35. Kapteinen hadde 0,54 i promille. De to flyvertinnene hadde 0,91 og 0,55 i promille, ifølge nyhetsbyrået NTB.

De fire er siktet for å ha en promille over grensa på 0,2. Så er de siktet for å ha brutt reglene om å hode seg unna alkohol åtte timer før jobb. Kapteinen er i tillegg siktet for å ha visst om at de andre drakk.

LES MER HER: Flyansatte stoppet med promille