Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Drapsmenn prøver å komme inn i Norge

Mange hundre flyktninger har kommet til Norge fra Russland. Flere av dem er tunge kriminelle. Det sier politiet i Finnmark.

– Vi har arrestert og fengslet noen. Vi har også sendt fem personer tilbake. Det forteller Ellen Kathrine Hætta til kanalen TV 2. Hun er politimester i Øst-Finnmark.

Rundt 1.200 mennesker har søkt asyl etter at de har krysset grensa fra Russland i år. Bare siden sist fredag har det kommet 539 asylsøkere denne veien.

Politimester Hætta sier at de som blir arrestert har gjort alvorlige kriminelle ting i hjemlandet. Det er blant annet personer som er dømt for drap i sine hjemland, ifølge TV 2.

– Vi oppdaget dem da vi så på dokumentene deres. Dokumentene har de hatt med seg da de reiste ut fra Russland, forteller Hætta.

Personene som har blitt avslørt på grensa, har bodd både i Russland og andre land. Russiske myndigheter har ikke sendt noen av dem tilbake til hjemlandet.

Regjeringen jobber nå med en regel om at flyktninger og asylsøkere som kommer over grensa fra Russland, skal sendes tilbake. Da blir søknadene deres om opphold ikke behandlet. Alle som kommer via Russland, har visum til Russland.

LES OGSÅ: Her kan det bo tusen flyktninger
LES OGSÅ: Flyktninger skal få jobbe
LES OGSÅ: Det vil komme 1,4 millioner båtflyktninger