Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Drapssiktet vil samarbeide med politiet

En 48-åring er siktet for å ha skutt og drept sin tidligere svoger Helge Mannsverk lørdag. Han sier han vil samarbeide med politiet.

48-åringen er siktet for drap på sin tidligere svoger. SAS-piloten Helge Mannsverk ble skutt i brystet lørdag kveld. Det skjedde sju timer etter at Mannsverk hadde anmeldt 48-åringen for fyllekjøring. Drapet skjedde på en hytte i Kautokeino i Finnmark.

– Han har hatt det knalltøft. Vi snakker om familiemedlemmer her. Det er tre barn som har mistet sin far, og som min klient er onkel til. Han tar det veldig tungt. Det finnes ingen annen beskrivelse på dette enn at det er en tragedie, sier 48-åringens forsvarer Kjetil Nilsen til nyhetsbyrået NTB.

Mandag ble mannen avhørt av politiet. Han hevder han ikke husker noe verken fra selve drapet eller tiden rett før. Han sier han ikke husker at han kjørte traktor etter at han hadde drukket tidligere på dagen.

Han sier han heller ikke husker at han ble pågrepet av politiet etter at Mannsverk meldte fra om kjøring i rus. Det sier politiadvokat Ernst Pettersen til kanalen NRK.

LES MER HER: Offer tipset politiet om fyllekjøring

Ifølge nyhetsbyrået NTB var Mannsverks kjæreste til stede i hytta da han ble skutt. Den drapssiktede 48-åringen skal ha vist interesse for denne kvinnen tidligere.

– Drapssiktede var en veldig artig kar, som jeg alltid har sett som ordentlig og omsorgsfull. Men han hadde nok problemer med alkohol den siste tiden, sier en venn til avisa Nordlys.

Da 48-åringen ble pågrepet for drapet, skal mannen ha sagt til politiet at han bare mente å skremme.

– Han sa at han ikke ønsket å gjøre annet enn å skremme dem inne i hytta. Han sa at skuddet som traff Helge Mannsverk ble løsnet ved et uhell, sier forsvarer Kjetil Nilsen til Finnmark Dagblad.

Politiet vil ikke si mer om hva som skjedde før og under drapet lørdag kveld.

– Det er en stor og alvorlig etterforskning. Vi arbeider for å danne oss et bilde av hva som skjedde, sier politiadvokat Ernst Pettersen til NTB.

48-åringen innrømmer ikke skyld. Men han sier han vil samarbeide med politiet.

– Dette er en veldig alvorlig sak. Han ønsker å samarbeide så godt han kan med politiet. Ikke minst av hensyn til familien til den drepte vil han lage minst mulig problemer i denne saken, sier forsvareren til nyhetsbyrået NTB.