Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Drept kvinne flyktet fra tvangsekteskap

Jenta som ble funnet drept i Grua onsdag, skal ha rømt fra tvangsekteskap i Afghanistan. Mannen som er siktet for å ha drept henne, skal ha vært kjæresten hennes.

Onsdag ble en 17 år gammel jente funnet drept i Grua i Oppland. Hun skal ha fortalt politiet at hun kom til Norge fordi faren hadde lovet en mye eldre mann at han skulle få gifte seg med henne. Men jenta ville ikke det, skriver avisa VG. 

Hun skal istedet ha funnet kjærligheten med en 28 år gammel mann. Det er denne mannen som nå er siktet for å ha drept henne. De to skal ha rømt fra Afghanistan sammen med datteren deres.

LES MER HER: Savnet to-åring sett med mann

30. mars kom den 17 år gamle jenta til Norge. Hun hadde meg seg datteren sin. De søkte asyl. Hennes mann er ikke registrert som asylsøker. 17-åringen bodde på et asylmottaket for enslige mindreårige i Lyngdal i Vest-Agder. De som jobber der har ikke hørt noe om faren til datteren. 

– Han er helt ukjent for oss, sier Mirko Rados til VG. Han er daglig leder ved mottaket.

Den 17 år gamle jenta kom til Grua dagen før hun ble drept. Hun hadde permisjon fra asylmottaket. Ifølge VG hadde hun store skader i magen da hun ble funnet. Men politiet vil ikke si hvordan jenta ble drept. 

LES MER HER: Leter etter savnet toåring

Torsdag viste politiet bilder av den siktede mannen og den to år gamle jenta på Oslo S.

– Vi gjør dette fordi det gir et bedre inntrykk av hvordan de to så ut. Og det kan gi oss flere vitne-observasjoner, sier Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt.

Den to år gamle jenta og mannen kjørte tog fra Grua til Oslo onsdag morgen. Etter å ha vært i Oslo i omtrent en time, ble de to sett på en buss mot København.

– Vi vet sikkert at de to var med bussen så langt som til Göteborg, men de kan ha vært med helt til København, sier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle.

Mannen er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.