Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Drept med kniv på høyfjells-hotell

En mann døde etter at han ble knivstukket på et høyfjells-hotell i Øyer i Oppland mandag kveld. En annen person er skadd. En utenlandsk student er siktet.

En utenlandsk student i 20-årene er siktet. Han skal ha knivstukket to ansatte ved Hornsjø Høyfjells-hotell i Øyer i Oppland. Det skjedde sent mandag kveld. Et av ofrene døde av skadene. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Politiet fikk like før klokka 23.30 melding om at flere personer var skadd. Det var i forbindelse med knivstikking på hotellet. Flere patruljer med våpen kjørte ut sammen med ambulanse-folk. De fikk pågrepet en utenlandsk student i 20-årene.

– En mann ble hard skadd. Mens en kvinne fikk skader i fingrene. Mannen skulle flys til sykehuset på Lillehammer. Men vi kom aldri så langt. Vi klarte ikke å redde livet hans, sier Knut Vestby til NTB. Han er operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt.

Mannen som er pågrepet, er siktet for knivstikkingen. Men tidlig tirsdag morgen var han ennå ikke avhørt.

Mannen som døde er en nordmann i 50-årene. Han ble stukket i ryggen. Også kvinnen som fikk lettere skader, er norsk og i 50-årene. Den siktede mannen fikk også lettere knivskader, skriver lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen.

– Årsaken til knivstikkingen er trolig en krangel om et eller annet. Så har dette blitt verre og fått alvorlige følger, sier operasjonslederen.

Mannen som er pågrepet, er student ved Den Reisende Folkehøyskolen. De to skadde jobber ved hotellet. For tiden er det rundt 30 personer fra skolen på hotellet, skriver avisa.

Den mistenkte gjernings-mannen ble pågrepet ti minutter over midnatt.

Tirsdag skal politiet bestemme om de ønsker å varetekts-fengsle den siktede mannen.